Sitemap | Mobiel

Hypnotherapie, Stoppen met Roken

hypnotherapeut amsterdam  
hypnotherapie - toepassingen
stoppen met roken

Hypnotherapie biedt een goede ondersteuning om te stoppen met roken. Je wordt bewust waarom je rookt waardoor je in staat gesteld wordt om voor jezelf te kiezen. Negatieve belevingservaringen zoals stank en vieze smaak worden versterkt waardoor je gevoel van afkeer toeneemt. Je wordt aangezet tot een lichamelijke en psychische schoonmaakbeurt.

Rokers zijn lichamelijk en mentaal afhankelijk. De lichamelijke afhankelijkheid van nicotine is drie weken na het stoppen voorbij. Afkick verschijnselen in die periode kunnen verlicht worden door bijvoorbeeld het gebruik van nicotinepleisters. De mentale afhankelijkheid van het roken (roken zit tussen de oren), is de belangrijkste factor die er toe aanzet om na verloop van tijd toch weer te beginnen. Hypnotherapie is bijzonder effectief bij het aanpakken van deze mentale afhankelijkheid.

Ik bied een programma stoppen met roken van drie sessies hypnotherapie. Hiermee krijg je de nodige ondersteuning om met succes te stoppen met roken. Elke sessie begint met een gesprek om je rookgedrag en de voortgang die je boekt te onderzoeken. In het vervolg van de sessie werk je met trance en hypnose. Bewust verkregen informatie uit het eerste deel van de sessie gebruik je om onderbewuste mogelijkheden te ontdekken en in te zetten.

Tijdens de eerste sessie wordt het proces naar het moment van stoppen benadrukt. Je gaat na welke stappen je nog te zetten hebt vóór je zover bent dat je afscheid kunt nemen van je (valse) vriend(in).

De tweede sessie is enige weken later. Je stopt met roken. Je zelfvertrouwen en motivatie worden vergroot en gevoelens van afkeer versterkt. Je ervaart dat je er nu écht aan toe bent om te stoppen.

De derde sessie is enige tijd na het moment van stoppen. Je wordt bekrachtigd in wat je bereikt hebt en gemotiveerd door te gaan.

Informatie over het tarief voor hypnotherapie bij mij in de praktijk vind je hier.

Tips voor stoppen met roken vind je op de website van het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging van het Trimbos instituut.
 
Contact

Praktijk voor Hypnotherapie
Jan Kruunenberg
Boniplein 45
1094 SC Amsterdam
Tel 06 16058838

NBVH
© J.J. Kruunenberg